pondělí 15. listopadu 2010

Levicový Šenov. No a co má být?

A je to. Šenov má nové vedení. I když celá ta věta by měla být nejspíš v úvozovkách. Starostou je sice nově Libor Ševčík (ČSSD), jeho zástupcem zůstává chameleon Jan Blažek (Sdružení nezávislých kandidátů). V pětičlenné radě zasedl ještě komunista Smékal, sociální demokrat Zych a nezávislý Vaculík. S modrou ODS zkrátka nikdo neche mít nic společného. A my můžeme začít sledovat, kdo je lepší.

Čeká Šenov oranžová hrůzovláda? Pokud ano, jen díky ODS 

Po volbách jsem nevěřil tomu, že by byla šenovská ódéeska tak zkažená, že nevytvoří pravicovou koalici se širokým Ivanem Svrčinou (jediný zvolený zástupce TOP 09), třemi křesťanskými demokraty pod vedením férového řidiče osmadvacítky Štěpána Pinkavy a třemi nezávislými pod taktovkou místostarosty Blažka. Ten už pod Darjou Kuchařovou vládl, tak věděl, co ho čeká.

Možná právě proto se nezávislí chameleoni zabarvili do ruda a pomohli vzniku devítičlenné středolevé koalice s ČSSD a komunisty. ODS zkrátka v Šenově ztratila jakoukoliv atraktivitu. Jak pro voliče, tak pro ostatní strany. Buď se bude muset radikálně změnit, nebo bude k opozice odsouzena doživotně. Tedy než si parta kolem Zdeňka Stacha a Darjy Kuchařové najde jiný koníček,

Ale z toho, že poprvé od roku 1989 máme v Šenově levicovou vládu, nám nemusí být špatně. Podle mě to v chodu města nijak nepoznáme. Možná je tu naopak prostor pro změnu k lepšímu. Protože námětů na zlepšení je hodně: kamarádičkování (například domlouvání stánkařů na pouť), pravidelné a možná i zbytečné výjezdy starostky, špatné jarmarky, nulový kulturní život, zrušené muzeum.

Výčet toho, co dosavadní vláda modré Darjy zkazila, je dlouhý. Zajímá mě, co si s tím pan Ševčík počne. Pokud půjde kvalita života v Šenově nahoru, je jasné, že ODS to celou dobu dělala špatně. Pokud se ale nic nezmění, vedení města jen dokáže, že je úplně jedno, kdo růžovému úřadu velí. A pravicové strany po čtyřech letech v opozici zjistí, co dělaly špatně, a při příštích volbách se do kanceláří vrátí.

Žádné komentáře:

Okomentovat